Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_ENCODING in /home/kontrplaklar/public_html/index.php on line 54
Marin Kontrplak Nedir? Kullanım Şekli | Kontrplaklar.com

Kontrplaklar

SEPET
Sepet Boş

Canlı Destek, İletisim@kontrplaklar.com (+90) 532 771 65 55

Kampanyalar İçin

Marin Kontrplak Nedir? Kullanım Şekli

2024-03-04 11:01:10

Marin Kontrplak Nedir? Kullanım Şekli

Marin kontrplak
Suyun etkisini ortadan kaldıran bir yapı malzemesidir.
Teknelerde, dış mekanlarda, karavanlarda ve estetik amaçlı olarak pek çok alanda kullanılır.
Sizin için marin kontrplak özelliklerini ve dikkat edilmesi gerekenleri avantajları ve dezavatanajları ile bir araya getirdik.
Marin kontrplak: En kaliteli ve en kullanışlı kontrplak türüdür. Daha çok nemli ortamlarda, yüksek sıvı direnci nedeniyle kullanılır. Çoğunlukla, deniz kenarında bulunan inşaatlarda, deniz taşıtlarında, dış mekan mobilyalarında ve hatta nemli alanlarda en fazla marin kontrplak tercih edilmektedir.


Özellikleri Nelerdir?
Suya dayanıklı yapısı sayesinde hemen her alanda kullanılmaktadır. Sırf bu özelliğinden dolayı su kontrplak adıyla da bilinir. Tüm bu özellikleri zorlu şartlarda su kontrplak ürünlerinin tercih edilmesini sağlar. Nemden, küften ve diğer dış mekanların zorlayıcı etkilerinden minimum düzeyde etkilendiği için tercih edilir.


Marin Kontrplak Nerelerde kullanılır?

Sorusunun cevabını da şu şekilde özetlemek doğru olacaktır:
• Gemi – tekne iç ve güverte ekipmanlarında
• Deniz kenarı yapılarında
• Nemli bölgeler
• Dış mekan mobilyalarında
• Doğrudan su ile alakalı alanlarda
Kullanılan marin kontraplak ürünler günümüzde hem güzel yapısı hem de ayrıcalıklı özeliklerinden dolayı çok sık tercih edilenler arasında ilk sırada yer almaktadır. Hiç şüphesiz bu ürünlerin en büyük özelliği çok fazla bakım istememesi ve sadece temizlenmesinin yeterli olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı bile pek çok dış mekan mobilyasında tercih edilir.


Sık Sorulan Sorular


S1: Marin – Normal Kontrplak Arasındaki Farklar Nelerdir?
Yapısı itibariyle su kontrası adıyla da bilinen marin kontrplak, doğrudan suya karşı özel işlemlerden geçirilir. Bu da normal kontrplak ile kıyaslandığı zaman; suya karşı ekstra bir güç kazandığı anlamına gelir. En büyük farkı suya karşı ekstra güçlü olmasıdır.

S2: Bakımı Nasıl Yapılır?
Ahşap ürünler arasında en az bakım isteyen yapı malzemesidir. Genellikle; kirlenme, tozlanma yada fiziksel bir darbeye maruz kalmaması durumunda bakım konusunda sorun yaşanmaz.

S3: Su Altında Kalabilir mi?
Evet, doğrudan suya karşı korumalı bir şekilde üretildiği için su altında kalabilir. Yalnız sürekli olarak suya (özellikle) maruz bırakmaları tavsiye edilmez. Yine de normal kontrplak ile kıyaslandığında tamamen su ile de karşı karşıya gelebilir.

Yorumlar

  • İlk Yorumu Siz Yapın.

Soru & Yorum

Lütfen (*) işaretlileri doldurun

Son Konular